VELKOMMEN TIL VORES LILLE PARADIS

Seværdigheder i nærheden

Nogle udflugtsideer

   Hvis I kommer i bil (egen eller lejet i lufthavnen) er det klart, at mulighederne for at komme omkring bliver større. Der går dog busser fra Malcesine til Riva del Garda, Verona og Venedig, samt til Peschiera i den sydlige ende af søen, hvor man kan tage toget både mod Venedig og Milano.
Togtider: http://www.trenitalia.com/
 
   Der er også rutefærger som sejler på Gardasøen, så man kan altid få en sejltur til Limone, Gardone, Garda, Bardolino og alle de andre byer langs kysterne. Det er en meget smuk indfaldsvinkel at komme sejlende til en by, noget enhver dansker ved. Det var indtil før anden verdenskrig også den eneste måde for beboerne ved den nordlige ende af søen. Først da blev vejen hugget og sprængt ind gennem de stejle bjergsider nord for Malcesine, så man endelig kunne køre ind i det, der dengang var en del af Østrig.
Rutebådene:  Et andet must er en tur op med svævebanen til Monte Baldo. Man kommer op i den friske bjergluft i 2000 meters højde på et kvarters tid og forærer sig selv et aldeles mageløst vue over de sydlige Dolomiter og Gardasøen i hele dens udstrækning. Monte Baldo er et naturreservat med en unik flora med bl.a. flere vilde orkide'arter. Det er strengt forbudt at plukke selv det mindste strå. Det er de utallige køer dog helt ligeglade med, de går i store flokke med deres klokker og gumler og bidrager til stemningen, indtil det bliver tid for dem at søge til stalden og malkningen.
https://funiviedelbaldo.it/en/online-ticket-en/


   Har I børn med, eller er I selv barnlige sjæle, kan Gardaland varmt anbefales. Om sommeren er der åbent til midnat, og det kan faktisk være rart at se Gardaland i aftenlys, for der kan være meget varmt. Men en oplevelse er det altid. Det er nok det nærmeste, Italien kan komme på Eurodisneyland!
Se Gardalands hjemmeside: http://www.gardaland.it/en/home.php

Et alternativ til Gardaland kan f.eks. være Caneva World, Gardasøens vandland, movieland og middelaldershows, et af Italiens største. Prøv at se mere her:
http://www.movieland.it/

Hvis I er til den "vilde" natur, er det en god ide' at besøge vandfaldet i Varone lige udenfor Riva, ca. 20 km fra Malcesine. Man kommer ind i klippehulerne under vandfaldene og bliver måske lidt våd, så husk regntøjet. Kig på de flotte billeder her:
http://www.cascata-varone.com/

Eller hvad med at se Madonna della Corona? En valfartskirke, der hænger ud over Adige-dalen på den anden side af Monte Baldo. Man skal til Garda, Caprino og så op i dalen til man ender i Spiazzi. Turen er på ca. 40 km herfra, og det er det hele værd. Se selv billederne. 


Når man alligevel er kommet så langt, er det fristende at tage resten af turen rundt om Monte Baldo, en tur der bringer os op i 1600 meters højde i hårnålesving med fantastiske udsigter over dalen og de sydlige Dolomiter. En tur på ca. 150 km alt i alt.

Har I lyst til at forkæle jer selv, er der også ved Gardasøen varme kilder. Et absolut højdepunkt kan være et besøg i Cola' i de skønne omgivelser, hvor man kan ligge i det varme kildevand og lade sig massere, mens man nyder udsigten. Se linket her:

Den 15. maj 2008 var jeg selv en tur til Madonna della Corona, ca. 35 km fra Malcesine. Her er et af de billeder, jeg tog.

Nyeste kommentarer

20.11 | 14:16

Vi er et par på hhv 46 og 51 år samt en bomuldshund(fæ...

03.01 | 11:29

hejsa, tak for din besked. I uge 28 er optaget, september er ledig. Skriv en...

03.01 | 10:14

Hej, vi er familie på 4, to voksne og 2 teenager, hvis det bliver muligt ...

26.07 | 16:53

Hello Henny. We still have weeks in september, but we also have differe...